Zeki Sevilir: “Gelir sağlamak amacıyla yaklaşık 2 hafta önce internet kafe açmış bulunmaktayım. Çocuk veya gençlerin değerli vakitlerini internette oyun oynayarak veya zararlı sitelere girerek heba edecek olmalarından dolayı düşünceliyim. Yapmış olduğum bu işin doğruluğu nasıldır? Veya nasıl olmalıdır?”
Zararlı siteleri yasaklayabilir veya girilen siteleri kontrol edebilirsiniz. Gençlerin faydalı hobiler kazanmasında veya bilimsel çalışmalar yapmasında yardımcı veya yönlendirici olabilirsiniz. Gençlerin burayı bir kahvehane gibi algılamalarını önleyebilir, zararlı alışkanlıklardan uzak tutacak önlemler alabilirsiniz. Oyun için, ticaret mantığının hilafına olarak, belirli zaman sınırlandırmaları getirebilirsiniz.
Bu ve buna benzer tedbirler alır, gençlere ve halka internetle ilgili olarak faydalı hizmetler vermeyi ilke edinirseniz, bu ilkeyi başardığınız oranda yaptığınız işin meşruluğunu ortaya koymuş olursunuz. Bu durumda yaptığınız, bir ticaret erbabının yaptıklarından farksız, meşru bir iş kolu olur.
Cenab-ı Allah bütün Müslümanlara helâl iş, helâl kazanç, bereketli gelir, hayırlı kâr ve âhirete azık olacak alış veriş nasip etsin. Âmin
Benzer konuda makaleler:
- Kahvede oynanan oyunlar
- Sanal oyun
- İnternet Cafe işletmek
- Eczanedeki ilâçların zekâtı
- Tavla, satranç, futbol, okey ve dama
- Satranç ve oyunlar
- Cenaze yıkamak
- Kamu kuruluşunun bahçesinde ki ağaçların meyvelerinden yiyebilir miyiz?
- Evin, arsanın ve ziynet eşyalarının zekâtı
- Ikinci eşyalarımızın zekâtını vermemiz gerekir mi?
- Mübârek gecelerde eşlerin birlikte olmaları daha mı hayırlı?
- Dürüst ticaret ehlinin kazandıkları
- Tasavvuf müziğinin ölçüsü
- Elektrikli ısıtıcılara karşı namaz kılınır mı?
- İzmir depreminin düşündürdükleri