Diyarbakır’dan Hilmi Ödemiş: “Tarih kitaplarında eski insanların mağaralarda vahşî bir hayat yaşadıklarını, bazı bulguların bunu doğruladığı iddia ediliyor. İslâma göre böyle bir şey olabilir mi?”
Vahşet, yalnız eski insanlara mahsus bir olgu değil; günümüzde de şahit olduğumuz insanın dehşetli bir zaafıdır. İnsanın mağarada yaşaması da insanın onuru ile bağdaşmayan bir hadise değildir. Mağaralar bugünkü harçla ve briketle örülmüş betonarme binalardan daha sağlam fıtrî taş binalardır. Eski insanların fıtratla daha çok örtüşen bir hayat yaşadıkları gerçektir.
Fakat mesela ateşi rast gele sürterek buldukları, ilk yazıyı falancaların yazdıkları, ilk insanların işaretlerle konuştukları gibi söylemlerin çoğunun doğruluğu şüphe götürür. Çünkü vahiy elinin, yani peygamberlerin insanlık medeniyetine katkıları çok yüksek olmuştur. Tarih kitaplarında bundan bahsedilmiyor. İlk kitabın Hazret-i Âdem’e indiği, ilk konuşanın Hazret-i Âdem olduğu, keza ilk buğday ekenin Hazret-i Âdem olduğu bilinmekle beraber, ateşi yakmanın ve buğdayı pişirmenin de vahiy eliyle ona gösterilmiş olması pek muhtemeldir.
Benzer konuda makaleler:
- “Tabiat kanunları””
- Allah (cc) peygamberleriyle konuştuğuna dair âyet var mı?
- Allah´ın konuşması üzerine
- Cenâb-ı Hak, Mütekellimdir
- İlk insanlar ve Rûhu´l-Kudûs
- Kelimat-ı İlâhî olarak Risale-i Nur’un makamı
- Bir şehadet kelimesi olarak Risale-i Nur
- Peygamberimiz (asm) neden en son gönderildi?
- Allah’ın konuşmasının delilleri
- Önceki peygamberler döneminde içki yasağı var mıydı?
- Allah’ın kelâmı ve konuşması
- İslâmiyetin koruduğu beş değer
- İslâmın haramları ve cihanşümul niteliği
- Kabir taşı yazıları
- Cenâb-ı Hak, âyetlerini yeminle teyit etmiş ve kuvvetlendirmiştir