Almanya/Mainz’den Hasan Sinan Koşmaz: “Almanya’da yaşıyorum, yirmi bir yaşındayım. Metro´da toptancı olarak meslek eğitimine başlayacaktım, fakat kısa da olsa içki bölümünde çalışmam gerekiyordu. Bu yüzden patrona içki ve domuz eti bölümünde çalışmasam olmaz mı? diye sordum. O da bir kaç hafta düşündükten sonra bana ret cevabı verdi. Ben 3 ay geceleri isçi olarak başka bölümlerde çalışmıştım ve beni beğenmişlerdi, ama böyle bir istisnayı yapamayız dediler. Ben de ayrıldım. Oradan ayrıldığım için beni burada tenkit eden kardeşler oldu. Yanlış yaptığımı söylediler. Bari bir daha öyle işe girdiğinde çalış, diyorlar. Metro gibi bir fırsat bulamazsın diyorlar. Ben ise daha ağır ve helal işi tercih ederim dedim. Şimdi ben yanlış mı yaptım?”
Siz içki servisinde çalışmamak için elinizden gelen gayreti göstermişsiniz. Buna rağmen firma, sizi istisnaî tutmak istememiş. Orası Hıristiyan bir memleket olup, içki ve domuz eti onların inançlarına göre haram sayılmadığından, siz bu bölümde, kerhen, geçici olarak çalışabilirdiniz. Böyle bir iş kolunda çalışmanız söz konusu olunca, gayr-ı Müslim bir memlekette İmam-ı Azam’a göre, işin onların inançlarınca helal olmasını geçici bir süre bu işte çalışmanız için yeterli sayabilirsiniz.
Fakat Müslüman bir ülkede aynı servislerde çalışılmaz. Çünkü İslâm inançlarına göre bu maddelerin yenilip içilmesi, servisi ve hizmeti haramdır. Müslümanlar da bu haramı tebellüğ etmişlerdir.
Benzer konuda makaleler:
- Hacca gitmek
- Aç kalan bir insan domuz eti yiyebilir mi?
- Domuz etinin haram olma sebebi nedir?
- Eti yenmeyen hayvanın gübresi
- İslâmiyet cihanşümuldur
- Hıristiyanların Noelini kutlamalı mıyız?
- Sorumluluklarımız her yerde birdir
- “E” kodlu gıdaları yemek haram mıdır?
- Ehl-i kitabın kestiği hayvanın eti helâl midir?
- Promosyonlar meselesi
- Dârü’l-harp ve Dârü’l-İslâm
- Umûmî azaba neden olabilen haramlar
- Noel kimin ritüelidir?
- İslâm´ın tebliği ulaşmayan kimseler
- Bediüzzaman niçin evlenmemiştir?