Kırklareli’nden bir okuyucumuz: “Son zamanlarda içim daralıyor. İnançlı olduğum halde içim nedensiz sıkılıyor. 19 Yaşındayım, ÖSS’ye hazırlanıyorum. Ne yapmam gerek?”
Fiilî ve kavlî duâyı elden bırakmamanız şartıyla, belirli ölçüdeki stres başarınızın artmasına vesiledir. Stresten korkmayın. Stresten faydalanın. Stresin olmasından değil, olmamasından endişe duyun. Stresinizi pozitif enerjiye çevirerek, rehber ve ders öğretmenlerinizin kılavuzluğunda çalışmalarınızı sürdürürseniz başarıyı inşallah yakalayacaksınız.
Öte yandan, çalışırken; “Çalışmak benim vazifem; sonuçta başarılı kılmak Allah’ın vazifesi. Allah’ın vazifesine karışmam. Fakat muhakkak çalışmalıyım. Vazifemi yapmalıyım. Eğer vazifemi yaparsam, Allah’tan başarı istemeye yüzüm olur. Duâmı, çalışma alt basamağı üzerine bina edersem, inşallah makbul olur. Öyleyse, bana düşen, çalışma basamaklarında boşluk bırakmamaktır” düşüncesini zihninizden eksik etmeyin Böyle düşünmekle hem çalışma gücünüze güç katacak, çalışma azminizi artıracak, motivasyon kazanacak, ümitsizliğinizi kıracak ve stresinizi kendisinden faydalanacağınız pozitif enerjiye çevireceksiniz.
Diğer taraftan bu düşüncelerle çalışarak, hedefe yürürken, hem zikir, hem fikir, hem şükür görevinizi çalışma modunda yapmış olacaksınız. Çalışmayı ibadet sayıp gerektiği gibi çalıştıktan sonra Allah’a güvenirseniz, inşallah faydasız iç daralmasını ve iç sıkıntısını aşarsınız. Başarıyı elde edersiniz.
Benzer konuda makaleler:
- Sadece Cevşen okumak yeterli midir?
- Namazda tadil-i erkân
- Oruç günahlara ve Cehenneme perdedir
- Namazın rükünleri
- Kişiyi cehennemden kurtarıp cennete ulaştıracak ameller nelerdir?
- Tâdil-i erkânın önemi ve hükmü
- İnsan kısmetinin açık olup olmadığını nasıl bilebilir?
- Namazı namaz eden rükünler
- Namazın rükünlerinde doğruluk: Tâdil-i erkân
- Namazı güzel kılmak
- Nefis mü’min midir, kâfir midir?
- Konuşma zorluğuna şifa !
- Salatü selam ifadesi
- Bir Hıristiyan’la karşılaşınca
- Hakikat-i islâmiyenin yedi esası