Ağrı’dan Ali Polat: “Ehl-i îmân ile ehl-i küfrün saflarının bu zamanda birbirine karışık olması nedendir? Fayda ve zararı nelerdir?”
Bu dünya imtihan yeridir. Bu imtihan yurdunda her an, her yerde, herkesle karşılaşmamız mümkündür. Müslüman, kimle karşılaşırsa karşılaşsın, sahip olduğu iyilikler ve yaşadığı doğrular hususunda başkasını aydınlatır, insanlara iyi örnek olur, başkasının kötülüklerini ise almaz. Kur’ân’ın ısrarla vurguladığı emr-i bi’l-mâruf ve nehy-i ani’l-münker, yani iyiliği emretmek ve kötülükten alı koymak görevini böyle zamanlarda daha titizlikle yapar. Önce yaşayışıyla, sonra sözleriyle doğruluğu önerir, iyiliği tavsiye eder, hakkı anlatır ve Cenâb-ı Hakkın emirlerini yumuşak bir üslupla tebliğ eder.
Saflar asıl âhirette ayrışacaktır. Mahşerden sonra Cennet ve Cehennem’in teşekkülü ehl-i îmân ile ehl-i küfür arasını ebediyen ayıracaktır. Fakat bunu bu dünyada beklemek imtihan sırrına uygun düşmez. Çünkü kesin sınırlar burada ayrıldığı takdirde ehl-i küfre îmânı anlatan tebliğ ortamından da uzaklaşılmış olur.
Benzer konuda makaleler:
- Bu dünya imtihan yeridir
- Doğrulukta üslûp
- Sıkıntı hadiste mi, nakledenin üslubunda mı?
- Hakkı tavsiyede ölçü
- Özde de, sözde de doğruluk
- Özde de, sözde de doğruluk
- Kuran hem emir hem tefekkür Dilidir
- Mekruhlar ve haramlar
- Kötü sözlerle melekleri kaçırmayalım
- Örtünmede anne rızası
- Namazda mertebeler var mıdır?
- İletişime dair bir sünnet: Selâmlaşma
- Risâle-i Nur müşteri aramaz
- Kur´ân-ı Kerim´in aslı Arapça´dır
- Fitne üzerine